Вебинар/ Дигитален активизам: придобивки и алатки, 14 јули 2021Тема/ Дигитален активизам: придобивки и алатки

Среда, 14 јули/ три бесплатни сесии.  Почеток од: 11ч, 13ч, и 15ч.


Содржинa:
 • Кратка историја на дигиталниот активизам
 • Основни концепти
 • Гледишта за и против
 • Цели на дигиталниот активизам
 • Алатки
 • Посебен фокус на вебинарот како алатка во време на пандемија и пост-пандемија
   
Вебинарот е бесплатен, и влезот е слободен со претходно пријавување.

Вебинарот е од особен интерес за општествени и граѓански активисти, и граѓански организации (ГО).
 
Вебинариот се оддржува во рамки на проектот Јакнење на капацитот на граѓанското општество за ИКТ-заснована општествена акција, поддржан од Balkan Trust for Democracy (проект на German Marshal Fund of the United States).
 
Секој учесник добива сертификат.
 
Доколку сте заинтересирани, испратете емаил и ваши контакти (емаил и телефон) на 
info2@deso.mk . 


Упатство за учесниците:​
 • Потребна е следната опрема: компјутер со камера, микрофон и слушалки.Се препорачува учесниците да ја проверат својата опрема пред почетокот на вебинарот.
 • Потребен е добар, стабилен Интернет.
 • Се препорачува учесниците да користат квалитетен хедсет (слушалки+микрофон), за подобар квалитет на комуникацијата.
 • Се препорачува учесниците да ја проверат својата опрема (аудио – зборување и слушање)  пред почетокот на вебинарот.
 • Им се препорачува на учесниците да го следат вебинарот од добро осветлена просторија (светлото да не им доаѓа од зад грб) за да можат подобро да комуницираат со другите учесници.
 • Учесниците треба ги следат насоките за учество дадени на почетокот на сесијата од страна на предавачот.
 • Препорачливо е учесниците да се вклучат во сесијата 10-15 минути пред почетокот на предавањето, за да го проверат квалитетот на аудиото и видеото.