Razlika između Webinarija i Zooma sastanka

Prošli su dani kada su se održavali sastanci licem u lice sa svim sudionicima koji su bili prisutni u istoj sobi. Elektronski sastanci preuzeli su radni prostor i stekli značaj kao sredstvo za uštedu vremena i poboljšanje suradnje među zaposlenicima, a u isto vrijeme smanjujući značajne troškove putovanja. To najbolje funkcionira ako klijenti ili zaposlenici nisu prisutni na istoj lokaciji. Tehnologija je promijenila način održavanja sastanaka i konferencija, kao i održavanje seminara, zahvaljujući modernim alatima poput webinara.

Webinar je specifična vrsta alata za web konferencije koja vam omogućuje održavanje sastanaka i održavanja predavanja, prezentacija ili seminara putem weba. Danas su webinari jedan od najučinkovitijih načina povezivanja i suradnje s ljudima, a da se fizički ne nalazite u istoj sobi ili na istom mjestu. Zoom je neprikosnoveni lider u modernim poslovnim video komunikacijama i suradnji. U skladu s tim, Zoom Meeting i Webinar platforma nude slične značajke i funkcionalnosti, ali imaju svoj udio razlika.

Razlika između Webinara i Zoom Sastanaka
alat
- Webinar je izraz koji se koristi za opisivanje mrežnog održavanja seminara koji se obično sastoji od audio i video sadržaja. Webinar, kao što i ime kaže, web-bazirani je seminar kojeg pohađaju isključivo sudionici iz cijelog svijeta, a održava se putem interneta koristeći softver za video konferencije u stvarnom vremenu. Zoom je alat za internetske konferencije temeljen na oblaku i softver za suradnju s mobilnom aplikacijom i desktop klijentom koji omogućuje ljudima da se sastaju na mreži, sa ili bez videa. Zoom je rješenje za videokonferencije na jednom mjestu radi obrade svih vrsta komunikacije.

Značajke
- Zoom Meeting potpuno je interaktivne prirode koji omogućuje sudionicima iz cijelog svijeta da vide, govore, čuju i dijele ekran jedni s drugima. Zoom nudi niz drugih funkcija, uključujući chat uživo, jednostavno snimanje i preuzimanje, dijeljenje zaslona, ​​prijenos datoteka, dijeljenje videozapisa, sve u jednoj jednostavnoj platformi koja se temelji na oblaku. Nažalost, platforma webinar ne nudi potpuno isti popis značajki, tako da ćete morati napraviti kompromise. Međutim, webinari imaju podršku za izvješćivanje, registraciju i chat u sastanku.

kolaboracija
- Sastanci su vjerojatno više suradničke naravi jer svi sudionici mogu uključiti audio ili videozapis, podijeliti zaslon i vidjeti tko još prisustvuje. Domaćin ima mogućnost provođenja anketa kako bi prikupljao podatke od sudionika i upravljao popisom sudionika, odakle domaćin može utišati / isključiti miševe ili web-kamere sudionika i vidjeti je li netko pokrenuo značajku "diže ruku". Uz to, značajka Zoom's breakout room omogućuje sudionicima susret u manjim skupinama, odvojeno od glavnog sastanka Zoom. S druge strane, webinari omogućuju sudionicima koji su samo u prikazu.

For more information click here.