Latest news posts

Featured

УСПЕШНО ИНТЕРВЈУ ЗА РАБОТА, 26 декември 2017

Редовно одите на интервјуа, но изостанува успех за наоѓање на работа? Што правите погрешно?На овој вебинар ќе дознаете повеќе за:- подготовката за интервју, говорот на телото и изгледот- бихевиорални интервјуа - СТАР методата за конципирање одговории- реализација на онлајн интервјуа за работа.

Continue reading

How Can Webinars Help You Land Your Desired Job?

How Can Webinars Help You Land Your Desired Job?

Continue reading

Како вебинарите можат да ви помогнат да ја добиете посакуваната работа?

Како вебинарите можат да ви помогнат да ја добиете посакуваната работа?

Continue reading

ДеСо/ Оглас за локални организатори

Девелопмент солушнс (ДеСо) го спроведува проектот Promoting Webinar-Based Youth Non-Formal Education in Southeast Europe. Проектот е поддржаан од програмата Еразмус+ финансирана од Европската комисија. Во рамки на проектот, ДеСо ќе организира серија на вебинари наменети за млади лица од 17 до 30 години.

Continue reading

Psychology and Mental Health: Beyond Nature and Nurture

Learn how a psychological understanding of our emotions and behaviour gives us new ways to improve mental health and well-being.

Continue reading