News posts from: News

International Trauma Tele-Grand rounds

International Trauma Tele-Grand rounds

Continue reading

Искате да организирате уебинат? Ето 5 Безплатни платформи, Които може да ползвате

​С помощта на уеб конферентните връзки можете да достигнете до многобройни аудитории, независимо дали става дума за среща с двайсет и пет човека или уебинар за 2500 човека. Докато по-известните платформи са ориентирани към софтуера, има много платформи, базирани на браузъри, които осигуряват специални характеристики и ниска цена.

Continue reading

ДеСо/ Оглас за локални организатори

Девелопмент солушнс (ДеСо) го спроведува проектот Promoting Webinar-Based Youth Non- Formal Education in Southeast Europe. Проектот е поддржаан од програмата Еразмус+ финансирана од Европската комисија. Во рамки на проектот, ДеСо ќе организира серија на вебинари наменети за млади лица од 17 до 30 години.

Continue reading

LadyBook: Најдобрите веб-страни со онлајн курсеви

Без разлика дали имате 5, или 95 години - интернетот има многу да ви понуди. На тема "едукација" ресусрсите на интернет се бесконечни, а многу од веб-страните кои нудат онлајн курсеви се апсолутно бесплатни. Научете повеќе за вашите страсти и интереси, или пак истражете нешто сосема ново на некоја од овие страници.

Continue reading

Фактор.мк/ Неколку совети како да го надградите своето знаење без да трошите пари

Доколку сте дел од оние кои секогаш се стремат да научат повеќе и да го надградат своето знаење, ова се неколку одлични и исплатливи начини како да научите повеќе за она што ве интересира.

Continue reading