All news posts

Featured

УСПЕШНО ИНТЕРВЈУ ЗА РАБОТА

Редовно одите на интервјуа, но изостанува успех за наоѓање на работа? Што правите погрешно?На овој вебинар ќе дознаете повеќе за:- подготовката за интервју, говорот на телото и изгледот- бихевиорални интервјуа - СТАР методата за конципирање одговории- реализација на онлајн интервјуа за работа

Continue reading

Одржани два нови вебинари на тема “Како до успешна апликација за работа“

На 23 ноември 2017 ДеСо одржа два нови вебинари на тема “Како до успешна апликација за работа“. На вебинарите учествуваа вкупно 61 млади луѓе од повеќе градови од Македонија.

Continue reading

DeSo/ Shpallje për organizatorë lokal

Development Solutions (DeSo) është duke e zbatuar prokektin Promoting Webinar-Based Youth Non-Formal Education in Southeast Europe. Ky projekt mbështetet nga programi i Erasmus+ dhe financohet nga Komisioni Evropian.

Continue reading

Вебинар: Како до успешна апликација за работа?

Редовно ги следите огласите на работа, рутински испраќате апликации, но отсуствува успех? Што правите погрешно? Придружете ни се на вебинарот и дознајте што е потребно да содржи една успешна апликација за работа.

Continue reading

European University Institute/ Why Do People Migrate? Facts

Migration often makes headlines; it’s become a key issue of politicians worldwide. But what is the reality of migration? This course will introduce you to key challenges of irregular migration and asylum seeking worldwide.

Continue reading