Kako stvoriti savršenu prezentaciju na webinaru - 5 savjeta i trikova

Što je webinar?
Webinar, ili tkanje-osnovano semseminarskih, je prezentacija, predavanje, radionica ili seminar koji se izvode putem Interneta putem softvera za video konferencije. Ključna značajka webinara je njegova interaktivnost. Sudionici prezentacije webinara imaju mogućnost prenošenja, primanja i raspravljanja o informacijama u stvarnom vremenu.

Među najpopularnijim softverom za webinare koji ćete naći Zum, Microsoftovi timovii Skype. Koristeći ovaj softver za webinare, izlagači mogu dijeliti videozapise, dokumente i aplikacije sa sudionicima webinara dok govore. Danas mnoge usluge webinara nude opcije streaminga uživo ili mogućnost snimanja vašeg webinara i objavljivanja na YouTubeu.

Kako stvoriti savršenu prezentaciju webinara?
Predstavljanje webinara može predstavljati brojne poteškoće. Nisu sve ideje vrijedne webinara. Većina je profesionalaca previše zauzeta da bi se zaustavila i pogledala webinar koji ih ne zanima. Također, najčešće nećete imati pristup vizualnim znakovima publike. To se ponekad može osjećati zbunjujuće ili neugodno. S tim u vezi, evo najučinkovitijih savjeta za privlačenje izvršne publike kroz prezentaciju webinara.

1. Odaberite pravi sadržaj
Neke ideje bolje odgovaraju formatu webinara od ostalih. Ponekad imate fantastičnu ideju, ali ona je previše široka ili previše općenita. Oduprite nagonu i umjesto toga odlučite se za konkretniju ideju koje možete detaljnije objasniti u svom izlaganju webinara. Neki su primjeri:

Detaljni vodiči s detaljnim primjerima
Intervjui s stručnjakom u industriji
Nišne teme preispitane su iz novog kuta
Panel diskusije o utjecajnim događajima
Međutim, imajte na umu da odabir teme nije uvijek jednostavan. Nemoguće je sa sigurnošću predvidjeti kako će publika primiti temu. U konačnici, trebali biste odabrati temu za koju mislite da je najznačajnija i stvoriti najbolji sadržaj koji možete.

2. Napišite snažno pismo
Snažna skripta okosnica je svake dobre prezentacije webinara; bez njega ste osuđeni na neuspjeh. Čak se i najvještiji producenti i voditelji oslanjaju na scenarije. Teško je razgovarati i do sat vremena, čak i ako se radi o nečemu u čemu su strastveni i upućeni.

3. Pripremite fotoaparat i vizualnu estetiku
Iskoristite svoj fotoaparat. Potpuno je neprihvatljivo koliko profesionalaca još uvijek organizira webinare bez videozapisa i umjesto toga koristi glasovni govor dok prolaze kroz svoje slajdove. Naravno, neki profesionalci se ne vole gledati u kameru. Međutim, nije valjana isprika da izuzmete svoju publiku na video mediju. Gledanje stvarne osobe kako razgovara s publikom više je privlačno nego neiskrenim glasom.

For more information click here.