Kako izraditi savršen webinar bez skupih alata?

Od samog pogleda na webinare koje nude influenceri i popularni blogeri, a koje čak s pažnjom gledaju i njihove mačke hvata vas panika? S obzirom na to da su webinari trenutno vruća roba na internetu, nije ni čudo da vas pomalo lovi strah od kreiranja vlastitog webinara. U glavi vam se množe stotine pitanja, ne znate od kud bi krenuli, što je bitno, kako se postaje autoritet, kojom se platformom koristiti… Bez brige, mi imamo rješenje za vas, i to prilično bezbolno.

I da, trebali bi izraditi webinar jer itekako može pomoći vašem biznisu :). Webinar je moćan alat marketinga, prodaje i komunikacije te se koristi za promociju proizvoda, usluga, poslovne komunikacije i edukacije te komunikacije s klijentima. Može biti u obliku online prezentacije, pokaznih vježbi, prezentacije vještina ili samo konverzacijske prirode. Najčešće se koristi materijal snimljen unaprijed te se klijenti prijave na webinar putem online formi, poziva na webinar i oglasa. Odredi se datum i vrijeme, a klijenti se ulogiraju u sustav pomoću kojeg će pratiti webinar. No, sve je popularnije organiziranje webinara uživo jer pruža mogućnost interakcije s klijentima, što je prepoznato kao velika prednost s obzirom na to da klijenti mogu sudjelovati i postaviti pitanje prezenteru ako im nešto nije jasno ili žele dodatnu informaciju o proizvodu ili usluzi. Takav live webinar klijenti mogu snimiti kako bi ga mogli dodatno gledati ukoliko su propustili ili zaboravili prenesene poruke, a iskustvo pokazuje da je znatno zanimljiviji i bolje prihvaćen od već unaprijed snimljenog materijala.

Kako webinar zapravo može pomoći vašem poslovanju?
Volite pričati o onome što znate raditi, a od vaše stručnosti mnogi bi mogli i profitirati? Zašto onda sami ne organizirate seminar, te ponudite svoje vještine drugima uz malu naknadu?

Uzmimo za primjer da trebate organizirati edukaciju za kompaniju koja posluje u više gradova ili čak država. Organizacija takvog treninga uzima puno vremena i vrlo je skupa, stoga je webinar najbolji način na koji možete uštedjeti vrijeme i novac te možete svima održati edukaciju u isto vrijeme. U okviru te komunikacije, primjerice putem Skypa, može prisustvovati veliki broj ljudi, koji pri završetku mogu postavljati pitanja te im odmah možete pružiti odgovore.

Najbolji besplatni softveri za održavanje webinara
  • ZOOMYOUTUBE i FACEBOOK LIVE
  • SKYPE
  • GOOGLE+ HANGOUTS
  • ANYMEETING
  • OPENMEETINGS
For more information click here.