Вебинар: Како да станеш онлајн претприемач?

 
Тема за вебинар: Како да станеш онлајн претприемач?

Датум и време: 28.05.2020; 14 часот

Времетраење: 60 минути

Содржини:
 • Што е онлајн претприемништво;
 • Стратегии за успешно водење на онлајн бизнис;
 • Стратегии за успешна комуникација со клиенти онлајн;
 • Користење на социјални медиуми за онлајн маркетинг.
Упатство за учесниците:​
 • Потребна е следната опрема: компјутер со камера, микрофон и слушалки;
 • Се препорачува учесниците да ја проверат својата опрема пред почетокот на вебинарот;
 • Потребен е добар, стабилен Интернет;
 • Се препорачува учесниците да користат квалитетен хедсет (слушалки+микрофон), за подобар квалитет на комуникацијата;
 • Се препорачува учесниците да ја проверат својата опрема (аудио – зборување и слушање) пред почетокот на вебинарот;
 • Им се препорачува на учесниците да го следат вебинарот од добро осветлена просторија (светлото да не им доаѓа од зад грб) за да можат подобро да комуницираат со другите учесници;
 • Учесниците треба ги следат насоките за учество дадени на почетокот на сесијата од страна на предавачот;
 • Препорачливо е учесниците да се вклучат во сесијата 20-ина минути пред почетокот на предавањето, за да го проверат квалитетот на аудиото и видеото.
Доколку сакате да научите нешто повеќе околу ова, пријавете се на angelina.mickoska@deso.mk.