Вебинар: Подготовка на проектна апликација

Тема: Подготовка на проектна апликација

Датум и време: 27.12.2019; 14 часот
Траење: 60 минути

Теми:
 • Насоки за подготовка на проектна апликација
 • Цели, резултати и активности
 • Логичка рамка и буџет
Упатство за учесниците:​
 • Потребна е следната опрема: компјутер со камера, микрофон и слушалки;
 • Се препорачува учесниците да ја проверат својата опрема пред почетокот на вебинарот;
 • Потребен е добар, стабилен Интернет;
 • Се препорачува учесниците да користат квалитетен хедсет (слушалки+микрофон), за подобар квалитет на комуникацијата;
 • Се препорачува учесниците да ја проверат својата опрема (аудио – зборување и слушање) пред почетокот на вебинарот;
 • Им се препорачува на учесниците да го следат вебинарот од добро осветлена просторија (светлото да не им доаѓа од зад грб) за да можат подобро да комуницираат со другите учесници;
 • Учесниците треба ги следат насоките за учество дадени на почетокот на сесијата од страна на предавачот;
 • Препорачливо е учесниците да се вклучат во сесијата 10-15 минути пред почетокот на предавањето, за да го проверат квалитетот на аудиото и видеото.
Доколку сакате да научите нешто повеќе околу ова, пријавете се на angelina.mickoska@deso.mk.