Vebinar: KAFE BAR 16 (“ŠESNAEST”) – SOCIJALNO PREDUZEĆE ZA DECU U ULIČNOJ SITUACIJI U BEOGRADU (VEBINAR NA SRB/HRV/BIH JEZICIMA), 18. 06. 2019

Pridružite nam se na ovom vebinaru na SRB/BiH/CRO jezicima i saznajte više o ključnim izazovima ali i svim mogućnostima koje pružaju vođenje socijalnog preduzeća i rad sa decom u uličnoj situaciji u Beogradu!

O vebinaru:

Imajući u vidu probleme kojima su deca u uličnoj situaciji svakodnevno izložena, prioritet Centra za integraciju mladih koji koordiniše rad Svratišta za decu, je sveobuhvatna, jasna i planirana intervencija kao jedini način da se, istovremeno, pruži zaštita i što je još važnije, preventivno utiče na dalji razvoj problema.

Nakon što napune 15 godina deca ostaju bez mogućnosti korišćenja usluge Svratište. Mnogobrojni problemi sa kojima su se ranije suočavali ostaju, a jedan od najdominantnijih je otežan nastavak obrazovanja a samim tim i pristup tržištu rada. Za Centar za integraciju mladih, prevazilaženje ovog problema prioritetno. Iz tog razloga, pokrenuto je socijalno preduzeće, kako bi se pružila podrška bivšim korisnicima Svratišta koji i formalno pravno mogu biti zaposleni - odnosno mladima koji su usled nekontinuirane podrške napustili školu a koji nisu u mogućnosti da nađu zaposlenje.

Ideja za otvaranje socijalnog preduzeća - KAFE BARA 16 (“Šesnaest”) potekla je i iz toga što samom svojom delatnošću kafić može biti održiv, a mladima pruža mogućnost socijalne inkluzije, interakcije sa većinskom populacijom, veliko tržište za zaposlenje i van našeg kafića, umrežavanje sa bliskim partnerima poput drugih socijalnih preduzeća, nevladinih organizacija, donatorskom zajednicom, kompanijama i pojedincima.

Za više informacije kliknite tu.