ADP Zid: Poziv za učešće u Školi inovacija

Ako volite i spremni ste da prihvatite izazove u traženju rješenja za određene probleme u zajednici, iskoristite ovu jedinstvenu priliku i prijavite se za učešće u Školi inovacija, koja će biti održana od 29. oktobra do 5. novembra u Crnoj Gori. 
 
Osnovni cilj škole je da mladi sa različitim interesovanjima i vještinama unaprijede svoje znanje i nauče kako da razviju inovaciju u odnosu na potrebu zajednice, nađu rješenje za određene probleme u zajednici i doprinesu zapošljavanju mladih, koristeći blockchain tehnologiju i web aplikacije kao alat za realizaciju ideja i rješenja. 
 
Škola je namijenjena trima grupama učesnika:
- Osobama sa osnovnim poznavanjem programiranja – nevezano za programski jezik koji poznaju, 
- Mladima sa znanjima o web programiranju i dizajnu,
- Socijalnim aktivistima i omladinskim radnicima
 
Škola je dizajnirana tako da polaznici kroz praktični i teorijski rad dobiju osnovno znanje kako da razviju koncept i ideju za rješenje problema u zajednici. Pored toga, svaka od grupa polaznika će u domenu svog interesovanja imati radionice na kojima će steći nova primjenjiva znanja od profesionalaca u svojim oblastima. 
 
Programeri će steći dodatna znanja o različitim blockchain konceptima, kodiranju skripti za mining, upoznavanje sa različitim blockchain platformama, programiranje u blockchain okruženju, kodiranje coina i decentralizovanih aplikacija.
 
Web dizajneri će dobiti dodatna znanja o izradi i dizajniranju web i mobile aplikacija.
 
Socijalni aktivisti i omladinski radnici će učestvovati na co-creative radionicama i naučiće više o business canvas models, kako da iskoriste nove tehnologije u primjeni svojih rješenja.
 
Nakon škole inovacija održaće se dvodnevni Socialthon – takmičenje na kojem će timovi, formirani od polaznika škole, raditi na rješenjima, koja će biti predstavljena na javnom događaju. 
 
Neprocjenjivo iskustvo, stečeno znanje, stečene konekcije u zajednici i pozitivan uticaj na stanje u zajednici, dovoljni su motivi da se prijavite. 
 
Prijavite se putem linka: https://goo.gl/NzYgD5
 
Uz prijavu, potrebno je na mail: adpzidvoc@gmail.com dostaviti pismo motivacije u kojem ćete predstaviti rezime stečenih znanja i iskustava u skladu sa grupom za koju se prijavljujete. 
 
Krajnji rok za prijavu je:  30. septembar
 
Sve informacije možete dobiti putem mail-a: adpzidvoc@gmail.com