Искате да организирате уебинат? Ето 5 Безплатни платформи, Които може да ползвате

С помощта на уеб конферентните връзки можете да достигнете до многобройни аудитории, независимо дали става дума за среща с двайсет и пет човека или уебинар за 2500 човека. Докато по-известните платформи са ориентирани към софтуера, има много платформи, базирани на браузъри, които осигуряват специални характеристики и ниска цена. Ако сте от малка организация или фирма и сте преценили, че уебинарите са Вашето решение за провеждане на обучения и срещи с повече хора, ето списък с по-популярните безплатни уеб-платформи.
 
1. ezTalks
С помощта на ezTalks Cloud Meeting ще можете да хоствате безплатни уебинари и онлайн срещи. Платформата дава безплатен план, който дава възможност за около сто участници в един и същ уебинар едновременно. Не са необходими регистрации за участие в уебинарите и участниците могат да се присъединят през уеб браузъра, без да изтеглят приложението.
 
Тази безплатна платформа за уебинари също има невероятни функции, като споделяне на съдържание и екран, съвместно коментиране/изпращае на бележки и творческа бяла дъска, частен чат, групов чат и т.н. ezTalks Cloud Meeting е една от най-добрите безплатни уебинарни платформи.
 
2. AnyMeeting
Тази платформа за уебинари работи безплатно с ориентиран към рекламодателите модел, чрез който поддържа безплатните си услуги. Тя е базирана на браузър и има споделяне на екрана, запис на сесии и излъчване на живо. Поддържа приложение и споделяне на екрана, съобщения, възможност за анкети и VoIP. Можете да записвате уебинарите. Лесното интегриране в социалните медии Ви позволява да споделяте записите в различни социални мрежи. Тя е лесна и проста за използване платформа.
 
3. Mikogo
Търсите ли лесен начин да се възползвате от онлайн платформата за онлайн конференции и уеб презентации? Mikogo е правилният избор. Той има пълен набор от функции, които да Ви помогнат да организирате идеалните уебинари. Можете да споделяте всяко екранно приложение или съдържание по целия свят с около двадесет и пет участника едновременно, докато седите в стола си. Участниците могат да се присъединят от браузър. Няма проблем Mikogo да бъде изтеглено и като приложение.
 
4. join.me
Ако искате да проведете уебинар набързо, join.me е решението, което търсите. Това е лека платформа за уебинари, която ви позволява бързо да споделяте аудио, видео и екран с голям брой потребители. След като инсталирате тази уеб-платформа, тя Ви позволява да поканите хора чрез имейл с едно кликване. Можете дори да поканите хора да участват, като им изпратите линк.
 
След като се присъединят, те ще могат да прегледат „стената“ Ви, а Вие можете да изберете как искате да започнете. Join.me Ви предлага възможността да направите уебинар с аудио и видео, както и да споделите екрана си с едно кликване. Имате възможността да предадете правото на презентиране на друг потребител, да правите анотации и запис.
 
5. MeetingBurner
MeetingBurner е безплатна онлайн платформа, която можете да ползвате за провеждането на малък уебинар, или фирмена он-лайн среща, за която нямате бюджет. Основните акаунти на тази платформа са напълно безплатни и предоставят функциите, които са нужни на повечето потребители за провеждане на уебинари с лекота.
 
Можете да направите уебинар с около петнадесет участници, да използвате интегрирана връзка, чрез която участниците могат да се присъединят, да се възползват от споделянето и презентацията на екрана, без появата на каквито и да било реклами. Услугата на MeetingBurner е бърза и позволява на участниците да се присъединят към уебинара без сложни изтегляния или инсталиране на апликейшъни. Той също така предоставя приложение за iPhone, следователно можете да се присъедините към уебинара в движение. Безплатните акаунти ще бъдат достатъчни за повечето хора. Въпреки това, ако бихте искали да поканите много хора в уебинара си, MeetingBurner Pro Ви предлага функциите на безплатната версия, плюс възможност за запис и качване в YouTube.
 
Заключение
С безплатните уеб-платформи можете лесно да организирате уебинари, в които да включите участници от различни градове или държави в същия ден, без да излизате от офиса. Можете да спестите време и пътни разходи.