Вебинар: Како да станете социјален претприемач: чекори за развој на успешно социјално претпријатие, 14 јуни 2018

Почеток: Сесии: 14 јуни 2018, 14 и 16 часот
Целна група: млади луѓе од 17 до 30 години
Времетраење: 1 час
Структура на предавањето: презентација, дискусија и вежби
Цена: учеството е бесплатно

Содржини

- Што е социјално претприемништво
- Карактеристики на социјалните претпријатија
- Развој на социјални претпријатија
- Можности за младите


Придружете се на овој вебинар и дознајте повеќе за социјалното претприемништво.

Потребна опрема: компјутер со функционална камера (мобилен уред/таблет) и слушалки+микрофон.

Регистрација: ве молиме пратете мејл со следниве податоци: име и презиме, возраст, град на живеење, занимање, e-mail, како и телефон за контакт, на marija.suncevska@deso.mk, најдоцна до 13- ти јуни.

* Секој учесник добива и сертификат. 

Во предмет на мејлот пишете за која сесија се пријавувате: „за вебинарот на 14- ти јули во 14 часот“ или „за вебинарот на 14- ти јуни во 16 часот“.