Фактор.мк/ Неколку совети како да го надградите своето знаење без да трошите пари


Доколку сте дел од оние кои секогаш се стремат да научат повеќе и да го надградат своето знаење, ова се неколку одлични и исплатливи начини како да научите повеќе за она што ве интересира.

1. Интернет семинари и форуми Слушањето на онлајн-семинари најчесто е бесплатно, а лесно може да најдете семинар без разлика на вашето поле на интерес.
2. Семинари Доколку подобро учите кога имате контакт во живо со оној кој зборува, тогаш одлучете се за посета на семинари.
3. Тренинзи и курсеви Разликата меѓу семинари и курсеви е во тоа што семинарите обично се наменети за поголема група, додека за курсевите обично се формираат помали групи и имате многу поголема интеракција со оној кој предава
4. Онлајн-курсеви Не сите онлајн-курсеви се бесплатни, но постојат, па зошто да не ги искористите за надградување на вашите знаења?
5. Книги Да, читањето книги звучи по малку застарено имајќи ја предвид новата технологија. Но, да не заборавиме дека книгите никогаш нема да излезат од мода. 


За повеќе информации кликнете тука