Vebinar: najefektivnija forma on-line učenjaUčenje on-line, konstantno se razvija i u poslednjih nekoliko godina postaje najpopularnija forma učenja na daljinu. Tehnološke inovacije konstantno se primenjuju u cilju razvijanja ove forme obrazovanja i broj ljudi koji su uključeni u on-line učenje konstantno se povećava. Ovakva dešavanja predstavljaju rezultat nekoliko faktora – neophodnost stalnog razvijanja postojećih i učenja novih veština, kao i pogodnost on-line učenja.  U ovom smislu, vebinari postaju ključna komponenta on-line učenja na daljinu. Od kako su za prvi put uvedeni ‘90-ih godina, kao on-line alatka za video konferencije, vebinari su relativno brzo bili prihvaćeni od strane biznis sektora na globalnom nivou. Njihove posebne karakteristike (interakcija uživo, on-line alatke za kolaboraciju), bile su prepoznate kao korisne u obrazovnim ciljevima i u različitim obrazovnim softverskim rešenjima koje su bile brzo razvijene.

Efektivnost vebinara leži u njegovom fokusu na interakciju uživo, saradnju i umrežavanje, sa podrškom širokog dijapazona alatki koje su prilagođene za različite preference i potrebe za učenjem. Danas, vebinari predstavljaju integralni deo on-line učenja koji se koristi od strane različitih vrsta obrazovnih provajdera (univerziteti, private škole, preduzetnici), koji globalno deluju, pružajući značajne obrazovne mogućnosti mladim i odraslim osobama svugde po svetu, podržavajući razvoj doživotnog učenja.

Ukoliko želite da postanete deo od globalne zajednice u oblasti on-line učenja, pogledajte edukativne mogućnosti koje su ponuđene u okviru Prowebsee Project.