Вебинар: Младинско социјално претприемништво, 18 април 2018

Почеток: Сесии: 18 април 2018, 14 и 16 часот
Целна група: млади луѓе од 17 до 30 години
Времетраење: 1 час
Структура на предавањето: презентација, дискусија и вежби
Цена: учеството е бесплатно

Содржини

- Што е социјално претприемништво
- Карактеристики на социјалните претпријатија
- Развој на социјални претпријатија
- Можности за младите
- Трендови и предизвици


Придружете се на овој вебинар и дознајте повеќе за социјалното претприемништво.

Потребна опрема: компјутер со функционална камера (мобилен уред/таблет) и слушалки+микрофон.

Регистрација: ве молиме пратете мејл со следниве податоци: име и презиме, возраст, град на живеење, занимање, e-mail, како и телефон за контакт, на azra.canoska@deso.mk, најдоцна до 16- ти април.

* Секој учесник добива и сертификат. 

Во предмет на мејлот пишете за која сесија се пријавувате: „за вебинарот на 18-ти април во 14 часот“ или „за вебинарот на 18-ти април во 16 часот“.