Universiteti Oxford do të ofrojnë kurse falas në internet në vitin 2017

MOOC e parë e universitetit do të fokusohet në rolin e qeverisë në zhvillimin ekonomik.
Universiteti lartë renditur në botë së shpejti do të bashkohet me institucione prestigjioze si Berkeley, Harvardit dhe MIT në ofrimin falas të mëdha kurse të hapura në internet (MOOC). Duke filluar në shkurt të vitit 2017, Universiteti i Oksfordit do të partner me qëllim fitimi platformë të mësuarit në internet edX për të mësuar një klasë ekonomie të lirë në dispozicion me titull: "Nga Varfëria për Prosperitet:. Zhvillimit Ekonomik Mirëkuptimit"

Ndërsa ideja e të mësuarit online falas ka filluar të bie në të në Shtetet e Bashkuara - New York Times ka deklaruar 2012 "viti i MOOC" - Oxford ka mbajtur jashtë në programe të tilla deri më tani. Në mënyrë të përshtatshme të mjaftueshme, ky kurs i veçantë është një përshtatje të përsosur për promovimin e qasjes në vende të arsimit të lartë: ajo do të mësohen nga Oxford Economics dhe profesor Politikat Publike Sir Paul Collier, dhe do të "shqyrtojë rolin jetik që qeveritë të luajë në nxitjen e zhvillimit ekonomik" sipas një deklarate nga universiteti.


për më shumë informacion klikoni këtu